Владимир НИКОЛОВ Лидерът ЦСКА победи Славия с 2:0 като гост във

...
Владимир НИКОЛОВ Лидерът ЦСКА победи Славия с 2:0 като гост във
Коментари Харесай

ЦСКА с 1300 победи в елита

Владимир НИКОЛОВ 
Лидерът ЦСКА победи Славия с 2:0 като посетител във второто столично дерби от 25-ия кръг на efbet Лига. Така преднината на " алените " пред първенеца Лудогорец се резервира на 4 т., а играчите на Саша Илич записаха рекордна победа щ1300 в елита. Те станаха първият български отбор, стигнал до този впечатляващ брой триумфи. На второ място е Левски с 1264 извоювани мача в шампионата.
ЦСКА има пропуснат единствено един сезон в родния хайлайф в цялата си история - 2015/16. Тогава " алените " административно бяха пратени в Трета лига, а идващия сезон отново административно бяха позволени в новоучредената efbet Лига.
На ст. " Александър Шаламанов " в " Овча купел " през първото полувреме футбол съвсем не се игра. След паузата " алените ", които в този мач бяха в черни екипи, единствено за 5 минути си осигуриха успеха. Защитникът Мено Кох (62) откри с глава, а таранът Дюкенс Назон (67) удвои. И за двата гола помощник бе Тобиас Хайнц.
Далечен удар на Галин Иванов (35) и рикошет в Мено Кох попадна в мрежата, а зад защитата на ЦСКА бе някогашният му нападател Ахмед Ахмедов. След обзор с ВАР реферът Станислав Тодоров реши, че Ахмедов е влияел на вратаря Густаво Бусато и анулира гола. 
Дюкенс Назон (53) се отскубна от бялата защита и прати топката във вратата на ветерана Георги Петков, само че страничният арбитър бе вдигнал байрак за засада и попадението на хаитянина не бе доказано.
След центриране от корнер на Хайнц, Кох засече с глава топката и откри. После гостите лишиха топката на десния фланг, резервата Браян Морено я подаде на Хайнц, който откри Назон и той от близко прониза още веднъж капитана Петков.
По време на мача почитатели на ЦСКА изпотрошиха 1203 седалки на стадиона.
" Примерът, който беше даден, не подхожда на клуб като ЦСКА, не подхожда най-много на великата аудитория, която имаме. Призоваваме почитателите да не престават да показват любовта си бурно и с красиви хореографии, само че не и да унищожават имущество на наш дълготраен столичен противник, който почитаме. Финансовите изражения на случилото се също ще са съществени за ЦСКА. Нека бъдем образец ", написаха " армейците ".
В понеделник ЦСКА гостува във " безконечното " дерби с Левски.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР